Benhinneinflammation symptom

Har man fått benhinneinflammation så gör det vanligtvis ont på insidan och framsidan av smalbenet. Man kan även få en sk bakre benhinneinflammation på baksidan av skenbenet, det är dock inte lika vanligt.
Vid främre benhinneinflammation brukar det oftast känns stelt i underbenen när man ska gå upp efter att ha suttit en stund. De första stegen gör ont, men släpper relativt snabbt, efter några steg. Om man har gått hela dagen kan man få en molande värk framåt kvällen, det kan även medföra sömnsvårigheter då det i svåra fall även kan göra ont i underbenet under natten.

Till en början har man ont efter att man har ansträngt sig, men fortsätter man att träna kommer smärtan också under själva aktiviteten.

Om smärtan kvarstår och blir värre, samt är fokuserad kring ett mindre område så bör man låta en specialist titta på varför man har ont för att säkerställa att det inte föreligger någon stressfraktur i underbenet. Om smärtan ökar och blir mycket kraftig bör även detta kontrolleras av en expert för att utesluta kompartmentsyndrom.

<< tillbaka till förstasidan på benhinneinflammation.net